موتور جستجو مجموعهای از الگوریتمها و پایگاههای داده است که با دنبال کردن لینک های خارجی و لینک های داخلی اقدام به یافتن صفحات، تصاویر و ویدیوها در صفحات وب سایت های قدیمی و جدید کرده و این اطلاعات جدید را به دیتابیس خود اضافه میکند که به این عمل، ایندکس کردن (indexing) گفته میشود.
زمانی که کاربری روی این موتور جستجو اقدام به سرچ عبارت مورد نظر خود کند، با توجه به عبارت سرچ شده کاربر و الگوریتم های خود دیتای ایندکس شده را در نتایج خود به کاربر نمایش میدهد.
این پروسه به همین راحتی نیست و هر الگوریتم دارای جزئیات زیادی است که موتورهای جستجو هرگز دست به افشای این جزئیات نخواهند زد، چون هر فردی که به این اطلاعات دسترسی داشته باشد میتواند به راحتی این الگوریتم ها را دور بزند و وب سایت خود را به نتایج برتر برساند.
رتبه بندی صفحات
همانطور که گفتیم موتورهای جستجو وظیفه رتبه بندی صفحات در نتایج را دارند و برای اینکار از الگوریتم های پیچیدهای استفاده میکنند اما مواردی هستند که موتورهای جستجو به وضوح از آن ها برای رتبه بندی صفحات استفاده میکنند که می توانید با بهبود این موارد اقدام به سئو سایت خود کنید.
کلمات کلیدی
استفاده از کلمات کلیدی در قسمت های مهم صفحه مثل تگ تایتل (Title)، متا دیسکریپشن (Meta description) و تیترهای داخل محتوا که نشان دهنده این مورد است که این صفحه در مورد چه موضوعی صحبت میکند.
محتوای با کیفیت
محتوای با کیفیت محتوایی است که بتواند بهترین پاسخ را به نیاز مخاطب داده و باعث جلب رضایت وی شود و اینکه چه محتوایی را میتوان محتوای با کیفیت خواند بسته به موضوع محتوا میتواند متفاوت باشد.
لینک
داشتن لینک داخلی و خارجی مناسب تاثیر بالایی روی رتبه بندی نتایج گوگل دارد اما اینکه شما برای بهتر کردن سئو سایت خود دست به ساخت بک لینک های بسیار بدون استراتژی خاصی بزنید باعث پنالتی شدن وب سایت شما میشود.
تجربه کاربری
کاربران اصلی ترین سرمایه یک موتور جستجو هستند، این کاربران هستند که باعث افزایش درآمد موتورهای جستجو میشوند و روی بنر و تبلیغات کلیکی موتورهای جستجو کلیک میکنند یا اطلاعات زیادی را در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهند. به همین دلیل موتورهای جستجو بیشتر به دنبال جذب رضایت مخاطبین خود هستند و وب سایتهایی که بتواند این نیاز را برطرف کنند، در نتایج جستجو رتبه بالاتری را کسب خواهند کرد.
انواع موتورهای جستجو
موتورهای جستجو با توجه دیتایی که به دست میآورند و دیتایی که نمایش میدهند میتوانند به انواع مختلفی دستهبندی شوند.
موتور جستجو دارای کرولر
این نوع از موتورهای جستجو دیتای خود را از کرول و بررسی وب سایت های مختلف به دست میآورند. این معمول ترین نوع از موتورهای جستجو هستند که تعریف موتور جستجو نیز از این نوع گرفته شده است.
موتور جستجو فاقد کرولر
این نوع از موتورهای جستجو دیتایی را که به کاربران نمایش میدهند از یک لیست ثابت میخوانند و وب سایت ها را کرول نمیکنند.
ترکیبی از دو مورد قبل
این نوع از موتورهای جستجو هم کرولر دارند و هم از لیست های ثابت استفاده میکنند.
موتور جستجو متا
این نوع از موتورهای جستجو نتایج بقیه موتورهای جستجو را جمع آوری میکنند و بعد از ترکیب و مقایسه این دیتاها، آن را به کاربران خود نمایش میدهند.
موتور جستجو تخصصی
این نوع از موتورهای جستجو برای سرچ های مربوط به حوزه های مختلف و مکان های مختلف ایجاد شدهاند. برای مثال موتور جستجو مقالات علمی، ویدیو و خرید محصولات تخصصی
معروف ترین موتورهای جستجو
YouTube
Amazon
Microsoft Bing
Baidu
Yandex