Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS

همانطور که می دانید سئو ۳ بخش اصلی دارد. ما در مقاله سئو چیست به صورت کامل آنها را بیان کردیم. امروز قصد داریم در مورد سئو تکنیکال صحبت کنیم. ” Technical SEO ” فرایندی در سئو هست که می تواند شناخت بهتر موتورهای جستجو و ربات های آنها را از سایت ما آسان تر کند. خوشبختانه موتورهای جستجو و مخصوصا گوگل علاقه خاصی به سایتهایی دارند که کار ربات های آنها را برای خزیدن در سایت آسان تر کند. قصد داریم مهمترین نکات در سئوی تکنیکال سایت را که تاثیر مستقیمی در پیشرفت سایت در موتورهای جستجو دارد را به شما معرفی کنیم.

اهمیت سئو تکنیکال در سئو

اگر شما قصد دارید که لینک سازی داخلی سایت را بدرستی انجام دهید باید قسمتی از سئوی تکنیکال که مربوطه به لینک های داخلی سایت هست را بهتر بشناسید. همچنین اگر سئوی خارجی سایت را بخواهید به درستی انجام دهید باید مسائلی را در مورد لینک های ایندکس شده و ایندکس نشده و همچنین دسترسی ربات های گوگل به صفحه ای که قصد دارید برای آن لینک بسازید را بررسی کنید.

واقعا آیا نیاز هست برای کل صفحات سایت لینک سازی انجام بشود؟!

واقعا آیا نیاز هست برای تمامی فیلترهای نتایج محصولات سایتهای فروشگاهی لینک سازی انجام داد؟

یا اینکه این بعضی صفحات اصلا نیازی به ایندکس شدن توسط ربات موتور جستجو را دارد؟

چگونه باید سایت خود را با یک ساختار صحیح بهینه کنیم که هم قدرت سایت ما از لحاظ داخلی بالاتر برود و هم تاثیر لینک سازی خارجی برای ما بیشتر باشد؟!

چک لیست سئو تکنیکال

پاسخ این سوالات آشنایی کامل با مهمترین مسائل تاثیرگذار سئو تکنیکال هست. اگر قصد دارید با قدرت کامل و به طور مثال; ماشینی با باک پر به جلو حرکت کنید, باید تمامی قطعات ماشین بدرستی کار کنند. اما قسمتهایی از ماشین, در حرکت به سمت جلو و رسیدن به مقصد (هدف همان رتبه اول گوگل هست) نقش مهمتری را ایفا می کنند. این چک لیست سئوی تکنیکال را در سایت خود انجام دهید تا بتوانید با کمک ۲ بخش دیگر سئوی سایت (لینک سازی داخلی – لینک سازی خارجی) رقیب سختی برای رقبای خود باشید.

اگر قصد پیشرفت واقعی و فروش بیشتری در کسب و کار اینترنتی خود دارید, حتما این چک لیست را که در مورد سئو تکنیکال هست , در سایت خود پیاده کنید. تاثیر آن در مدت کوتاه تری برای کسب رتبه های بالاتر , نسبت به لینک سازی خارجی خواهد بود.

بررسی فایل Robots.txt

یکی از مهمترین فایلها در سایت, که تعیین می کند تا خزنده های موتورهای جستجو کدام صفحات را خزش کنند و از خزیدن برای کدام صفحات دوری کنند. خیلی از مشکلات ایندکس نشدن سایتها و یکسری صفحات مهم در این قسمت هست که متاسفانه بخاطر عدم آگاهی مدیران سایتها و یا وبمستران , این خطاها رخ می دهد. اگر دنبال این فایل می گردید تا تغییراتی در آن انجام دهید باید وارد هاست شوید و در قسمت روت سایت در کنار فایل های دیگر منتظر شماست.

بهینه کردن ساختار URL سایت

در ابتدای طراحی و ساختار کدینگ سایت (چه با سیستم مدیرت محتوا و چه اختصاصی) حتما این نکته را به یاد داشته باشید که بزرگترین ضربه به سایت که بررسی و رفع مشکلات آن بسیار زمان بر هست, وجود آدرسهای اشتباه و غلط و همچنین وجود چند آدرس برای یک صفحه هست. در همین ابتدای کار سعی کنید تصمیم نهایی خود را از نوع آدرس دهی صفحات سایت بگیرید. در غیر اینصورت در آینده با مشکلات بزرگی روبرو خواهید شد.

وجود صفحات مهم سایت در منو و فوتر

به یاد داشته باشید اگر قصد دارید که یک نقشه داخلی برای دسترسی آسان کاربر به سایت خود فراهم کنید, باید یک منوی کاربردی را آماده کنید. اولین قسمتی که کاربران برای سرچ در سایت از آن استفاده می کنند منوی سایت شما هست. البته سعی نکنید این قمست را زیاد شلوغ کنید. می توانید از زیر منو هم کمک بگیرید. اما بهتر هست صفحات درباره ما و تماس با ما را در قسمت فوتر سایت قرار دهید.

همچنین در قسمت فوتر سایت هم باید یک قسمت معرفی سایت داشته باشید و در قسمت های دیگر لینکهایی که نمی توانست در قسمت منو قرار بگیرد را در این قسمت بگنجانید. اهمیت منو بخاطر جایگاه قرارگیری در سایت , بالاتر از فوتر سایت هست. حتی امروزه خیلی از لندینگ پیج های سایتهای مختلف از فوتر استفاده نمی کنند. استفاده از فوتر و حتی منو برای صفحات مهم که قرار هست تبدیل مشتری را انجام دهد, کاربردی نمی باشد.

بررسی ساختار صحیح سایت

امروزه اکثر سایتها بر روی صفحات دسته بندی و یا لندینگ پیج های سایت خود استراتژی سئو را انجام می دهند. پس شما در ساختار سایت خود و نحوه لینک دهی از صفحات کوچکتر به صفحات بزرگتر (که ترافیک بیشتری به سمت سایت می آورند) باید دقت کنید تا گوگل متوجه شود که چه صفحاتی از سایت شما بسیار مهم هستند. همچنین ساختار سایت باید طوری باشد که برای رباتهای گوگل آشنا باشد و ساختار آن را همیشه به یاد داشته باشند. می توانید از رقبای خود که در این کار موفق عمل کردند کمک بگیرید.

قسمت Breadcrumb سایت

این موضوع هم می تواند به درک بهتر گوگل برای اینکه متوجه شود صفحه مورد نظر زیر شاخه کدام دسته بندی هست و به چه صفحات دیگری مرتبط هست , کمک کند. اکثر سایتهای خبری و آموزشی و حتی فروشگاهی باید از “بردکرامپ” استفاده کنند.

بهینه کردن نسخه موبایل

با توجه به افزایش سرچ موبایل در تمام سایتها (حدود ۶۰%) بهینه کردن سایت برای موبایل (Mobile Friendliness) و آسان کردن فرایند تعامل کاربر با سایت با کمک گوشی همراه بسیار در نزد گوگل و دیگر موتورهای جستجو اهمیت دارد. حتی گوگل مدعی شده که قالب موبایلی سایت را برای ایندکس نسبت به دسکتاب در اولویت قرار داده است.

استفاده از اسکیما برای نرخ تبدیل بیشتر

اگر در مورد موضوعی سرچ کرده اید و متوجه شدید که قیمت و ستاره دار بودن و یکسری المان دیگر در کنار توضیحات آن مطلب در گوگل وجود دارد, این بخاطر استفاده از استراکچر دیتا و همچنین کدهای اسکیمای درون سایت هست. گوگل به صراحت گفته استفاده از اسکیما به ربات های گوگل حس جالبی می دهد و دوست دارند که روزی تمام سایتها از اسکیما برای نشان دادن موضوع محتوای سرچ شده , استفاده کنند.

“داده های ساختار یافته” نام دیگری هست که سئوکاران برای اسکیما و برد کرامپ در نظر گرفته اند. اما مفهموم آنها کمک کردن به گوگل برای درک بهتر محتوای داخل هر صفحه هست. اکثر این موضوعات با یکبار انجام دادن در سایت و کدهای مربوطه انجام می شود.

بهینه کردن فایل های عکس و ویدیو

سرعت سایت یکی از مهمترین عوامل رتبه بندی و افزایش نرخ تبدیل و ctr سایت هست. یکی از موارد افزایش سرعت سایت بهینه کردن تصاویر و ویدیو و فایل های صوتی هست. همینطور استفاده از تگهای مربوط در نام و نوع فایل موردنظر می تواند , درک گوگل از نوع محتوای صفحه را آسان تر کند.

کدهای فایل‌ js و css در یک فایل قرار دهید

رباتها دوست دارند تا هر چه سریعتر فایلهای یک صفحه را بررسی کنند و به بقیه کارهای خود بپردازند. اگر شما بتوانید مهمترین فایلها (js – css) را فشرده و در داخل یک فایل قرار دهید , این مورد برای گوگل بسیار شیرین خواهد بود تا بتواند هر چه سریعتر کدهای سایت و صفحه شما را بخواند. حتما این مورد را با برنامه نویس سایت خود در میان بگذارید تا کدهای مربوطه را اگر بیش از ۸ عدد شده اند بررسی کنند. مهمترین تاثیر را کامنتهای موجود در کدها دارند.

بررسی ریدایرکت ۳۰۱ و کاهش آنها

اگر آشنایی چندانی با مبحث ریدایرکت ۳۰۱ ندارید , دست به کار عجولانه ای نزنید. این موضوع در ابتدای سایت بسیار مهم هست. حتما برای انتقال آدرس با WWW به بدون WWW از ریدایرکت ۳۰۱ کمک بگیرید. یا در قسمت سرچ کنسول از تب DNS کمک بگیرید که کل آدرسها را بر روی یک آدرس سینک کند.

ساخت favicon

شاید زیاد موضوع مهمی نباشد. اگر صفحه ای از سایت را باز می کنید در قسمت تب صفحه در مرورگر و در کنار آن یک لوگوی کوچک را مشاهده می کنید که همان لوگوی سایت در بخش منو هست. به این لوگو همان Favicon می گویند. نکته ظریفی که اکثر سایتهای کوچک از انجام دادن آن صرفنظر می کنند.

بررسی سرعت یا لود صفحات سایت

سئوی تکنیکال و سرعت همیشه در کنار هم خواهند بود. یکی از بخشهای مهم تکنیکال و بخش فنی سایت که هم برای کاربر و هم برای گوگل بسیار حائز اهمیت هست. پیشنهاد می کنم اطلاعات زیادی در این زمینه یاد بگیرید و یا با برنامه نویس سایت خود صحبت کنید تا سرعت لود تایم سایت را حداکثر به زیر ۳ ثانیه و حتی ۱ ثانیه کاهش دهد.

بررسی ایندکس صفحات ورود و دیگر صفحات غیر مهم

اصلا قرار نیست کسی در گوگل سرچ کند ” ورود به سایت تحلیل سئو” که اگر کسی این موضوع را سرچ کند صفحه اصلی سایت در رتبه اول قرار خواهد گرفت. فقط در بعضی سایتها با ویژگی خاص این موضع صدق نمی کند. ولی در ۹۵ % سایتها ایندکس شدن صفحات ثبت نام و ورود یا حتی صفحه سبد خرید یا تسویه حساب و… در سایت های فروشگاهی , یک کار اشتباه هست. شاید حتی نوایندکس کردن صفحات برچسب و دسته بندی در بعضی سایتها , برای استراتژی سئوی آن سایت یک امر ضروری باشد.

کنونیکال را استفاده کنید

اگر صفحات دسته بندی شما دارای صفحاتی مانند ( ۱,۲,۳,۴,۵,…) هست حتما از کنونیکال کمک بگیرید. یا اگر صفحات محصول با ویژگیهای یکسان دارید می توانید از رل کنونیکال کمک بگیرید.

تگ تایتل و متادیسکریپشن

این مورد حتما باید در ساختار سایت و صفحات آن وجود داشته باشد. در سایتهای وردپرسی این موضوع با کمک افزونه های سئو انجام می شود. به درک گوگل برای فهمیدن موضوع صفحه موردنظر و همچنین نرخ تبدیل بیشتر در سرچ های کاربران بسیار کمک کننده خواهد بود.

صفحه ۴۰۴

بدون استرس از بوجود آمدن صفحات ۴۰۴ در سایت خودتان در مدت طولانی و افزایش صفحات زیاد در سایت , یک صفحه ۴۰۴ احتصاصی طراحی کنید. همچنین همیشه در سرچ کنسول گوگل بررسی کنید که چه مقدار صفحه ۴۰۴ دارید. هر چقدر سایت بزرگتر باشد احتمل افزایش این خطا بیشتر هست.

بهینه کردن نقشه XML سایت

سعی کنید بعد از اتصال سایت به سرچ کنسول انواع موتورهای جستجو, نقشه سایت مپ XML را به آنها معرفی کنید. شما در این فایل به آنها خواهید گفت که چه مواردی در سایت من باید رهگیری بشوند و چه مواردی نیاز نیست که رباتها در آنها خزش کنند. البته در جزییات می توانید تغییراتی در آنها بدهید.

نصب گواهینامه (SSL)

گوگل بارها گفته که استفاده از https برای من بسیار ارزش دارد. مخصصوصا سایتهایی که به صورت فروشگاهی هستند پیشنهاد می شود حتی برای ssl سایت هزینه هم انجام بدهند تا اعتماد گوگل به آنها بیشتر هم بشود. حتما در ریدایرکت http به https دقت کنید. با برنامه نویس سایت در ارتباط باشید.

New tab برای لینک‌ خارجی

اصلا جالب نیست که سایتهای خارجی که شما لینک آنها را در سایت خود قرار داده اید , در همان صفحه سایت شما باز شوند. البته برای لینک های داخلی این موضوع هیچ فرقی نمی کند. اما بهتر هست تا کد مربوط به باز شدن لینک خارجی در صفحه جدید را در سایت خود قرار دهید.

یک دامنه مشخص را تعیین کنید

برای خود مشخص کنید که سایت شما قرار هست با www و یا بدون www در آدرس بار مرورگر باز شود. پیشنهاد اکثر وبمستران و سئوکاران استفاده از آدرس سایت بدون www هست. مزیت آن کوتاه شدن آن برای کاربر و خوانایی و حفظ آدرس سایت برای کاربر هست.

بررسی در دسترس‌بودن سرور

با سایتها و ابزارهای مختلف و مرورگرهای مختلف بررسی کنید که آیا سایت شما برای همه کاربران با هر نوع مرورگر و هر نوع سرعت اینترنت باز می شود یا نه؟ در غیر اینصورت حتما با هاستینگ در ارتباط باشید و مشکل را بازگو کنید. یا در نهایت یک هاست قویتر را برای سایت خود در نظر بگیرید. اصلا برای گوگل و سایر موتورهای جستجو قابل هضم نیست که سایت شما برای کاربر باز نمی شود. یک امتیاز منفی در نزد گوگل خواهید داشت.

صفحات شتاب دهنده موبایل (AMP)

بسیار فرآیند سرعت سایت را بهتر می کند. پیشنهاد می کنیم که از یک برنامه نویس حرفه ای که بتواند سایت شما را بر روی AMP بخوبی پیاده کند کمک بگیرید. این مورد برای سرعت در موبایل که تقاضای بسیار بالاتری نسبت به نسخه دسکتاب دارد, بهینه شده است. البته مزیتها و معایبی هم خواهد داشت که بهتر هست حتما از یک برنامه نویس کمک بگیرید.

تگ h1 برای تمامی صفحات

بررسی کنید که آیا تگ H1 در تمامی صفحات سایت شما (برگه – نوشته – دسته بندی – برچسب – محصولات – دسته بندی محصولات و …) وجود دارد یا خیر؟ حتما باید از این تگ در محتوای سایت خود استفاده کنید. یکی از بهترین مکانها برای شناختن محتوای صفحه به رباتهای گوگل برای درک بهتر آن تگ H1 هست.

با ajax لینکهای ایندکس نشده را مخفی کنید

ممکن است شما در صفحاتی که در فایل Robots.txt نوایندکس هستند یکسری لینک داشته باشید که نباید رباتهای گوگل آنها را دنبال کنند. بهتر هست که با کمک ajax آنها را نزد گوگل مخفی کنید تا نیاز نباشد که رباتها آنها را ببینند. حتی بهتر هست که خود ajax را هم مخفی کنید.

ثبت سایت در ابزار وبسمتر تولز

تمامی موارد بالا یک قسمت و ثبت سایت در موتورهای جستجو از جمله گوگل در قسمت دیگر. یک راهنمای عالی برای سئو تکنیکال و سئوی داخلی سایت شما. هر چند در سئوی خارجی ابزارهای بهتری نسبت به سرچ کنسول وجود دارد. اما اگر می خواهید یک سایت بهینه در مورد سئو تکنیکال و سئوی داخلی داشته باشید , سایت خود را به آن وصل کنید. همینطور در مورد گوگل آنالیتیکس هم این مورد صدق می کند. از طریق خود سرچ کنسول هم می توانید گوگل آنالیتیکس را به سایت خود وصل کنید.

جمع بندی سئو تکنیکال سایت

هر چقدر از اهمیت این بخش از ۳ قسمت اصلی سایت بگوییم , کم گفتیم. اهمیت دادن به این بخش در ابتدای راه درآمدزایی از سایت , باعث می شود با قدرت بیشتری بتوانید ایندکس و رتبه های صفحات هدف خود و نرخ تبدیل سایت را بالاتر ببرید. موضوعات و مواردی که در این آموزش گردآوری شده, حاصل سالها تجربه سئوکاران باتجربه هست. بدون اهمیت دادن به این قسمت مطمئنا در لینک سازی داخلی و خارجی پیشرفت زیادی نخواهید کرد.

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *